Voor werknemers

Duurzame inzetbaarheid … Ook jouw werkgever heeft daar vast beleid voor. Logisch: de directie hoort daarop aan te sturen. Maar de werkgever is niet alleen aan zet. Ook jijzelf als werknemer kunt veel doen aan inzetbaarheid. Uiteindelijk gaat het immers over je eigen ontwikkeling en kansen. En je inzetbaarheid in de toekomst.

Van werknemers wordt verwacht dat zij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het werk en het team, dat zij zich ontwikkelen en daarbij flexibel en gemotiveerd te werk gaan. Maar andersom verwacht jij vast ook iets van je werkgever, bijvoorbeeld dat je de kans krijgt je te ontwikkelen. Zodat je kunt groeien in je werk, niet achterblijft als er nieuwe methoden of werkwijzen zijn en daardoor een waardevolle kracht blijft.

Stel jezelf vragen
Om hier zelf aan te kunnen werken is het belangrijk eens na te gaan wat jou motiveert en wat je wilt bereiken. Stel jezelf bijvoorbeeld vragen als:

  • Waarom werk je bij je huidige werkgever?
  • Wat maakt het werk leuk en uitdagend?
  • Welke ambitie wil je op termijn realiseren?
  • Hoe ga je dat bereiken en wie gaat je daarbij helpen?

Verzeker je Inzet helpt je hierbij. Lees meer over wat jij kunt doen om je inzetbaarheid te behouden en te vergroten.

Een veranderend werkklimaat
Hoe ga je als werknemer om met een arbeidsmarkt die veranderd? Hoe blijf je flexibel en ontwikkel je je op een manier waarop je inzetbaar blijft – zowel binnen als buiten de branche? Daarover organiseerde het Verbond van Verzekeraars in juni 2015 het event Verandering Verzekerd. Tips van die dag gemist? Bekijk onderstaand videoverslag of bezoek www.veranderingverzekerd.nl. Daar kun je direct meepraten over het thema.