Over inzetbaarheidsbeleid

Werken aan duurzame inzetbaarheid begint met een uitgebalanceerd en actueel personeelsbeleid. Is dat in huis en werkt het? Dan is een organisatie eigenlijk al heel goed op weg. Dat impliceert namelijk dat er aandacht is voor bijvoorbeeld de productiviteit en gezondheid van medewerkers. Duurzaam inzetbaarheidsbeleid gaat daarbij nog een stapje verder: hoe zorg je ervoor dat medewerkers dat in de toekomst ook blijven? Binnen en buiten de branche?

Inzetbaarheidsbeleid gaat over optimale inzetbaarheid van alle typen medewerkers – van jong tot oud en van werkvloer tot directiekamer. Dat betekent dat de organisatie er alles aan doet zodat zij gezond, gemotiveerd en productief kunnen werken. En zich ontwikkelen. De HR-afdeling ondersteunt dit en inspireert medewerkers hierbij.

Rekening houden met leeftijden
Kenmerk van duurzame inzetbaarheid is bijvoorbeeld dat een organisatie ‘denkt’ in levensfasen. Elke levensfase heeft namelijk zijn eigen mogelijkheden en uitdagingen. Denk aan een twintiger die vooruit wil, verfrissende ideeën heeft, maar misschien nog wat ongeduldig is. Of aan een veertiger, die inmiddels al veel ervaring heeft en heeft bereikt, en op een punt is gekomen daarbij stil te staan: wat zou ik anders willen? Door aandacht te hebben voor die verschillende wensen en vraagstukken help je iedere medewerker vooruit. En daarmee de organisatie. Meer weten? Bekijk de kenmerken per levensfase in het ‘overzicht levensfasen en duurzame inzetbaarheid’.

Optimaal gebruik van kennis
Hoe meer mensen in dienst, hoe meer kennis in huis. Over hoe de organisatie werkt, of juist hoe het ergens anders gaat. Over de nieuwste methoden, of juist over bewezen technieken. In veel organisaties wordt echter nog lang niet alle aanwezige kennis benut. Jammer voor de organisatie, maar ook voor de medewerkers: als hun kennis wordt benut, voelen zij zich beter gewaardeerd en dat heeft mogelijk gevolgen voor hun motivatie.

En meer…
Belangrijke vraag is hoe je dit soort aspecten kunt beïnvloeden of aanpakken als HR-afdeling. De HR-toolbox helpt en inspireert daarbij.