Hoe werkt u aan de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers?

Hoe werkt u aan de inzetbaarheid van uw medewerkers? Welke middelen kunnen hierbij helpen? Samen met vakorganisaties De Unie, FNV Finance en CNV Vakmensen, is het Verbond van Verzekeraars een samenwerking gestart met bureau Implicit om antwoord op deze vragen te krijgen. Denkt u mee?

De veranderingen in de verzekeringsbranche hebben uiteraard flinke impact op de mensen die werkzaam zijn in die branche. Denk alleen al eens aan veranderende businessmodellen, de digitalisering van werkprocessen en de vele consolidatieslagen. Daarbij kennen banen een snellere omlooptijd. Een alternatief hebben voor de baan die je hebt, is dus van deze tijd.

Doel van het duurzame inzetbaarheidsproject is het vergroten van de arbeidsmarktwaarde van medewerkers in de sector. De afgelopen maanden zijn er al stappen gezet naar bewustwording en inspiratie via themabijeenkomsten, tools en kennisdeling via deze website. Hier zijn sinds kort ‘teasertests’ te vinden, waarmee je kunt testen of je je van je eigen arbeidsmarktwaarde bewust bent.

Samen impactvolle instrumenten ontwikkelen

Subdoel van het project is om de impact van verschillende inzetbaarheidsinstrumenten te meten. Wij horen graag wat u momenteel al gebruikt en wat u in de toekomst denkt nodig te hebben. Het is uiteindelijk de bedoeling dat impactvolle instrumenten via verzekerjeinzet.nl worden aangeboden en branchebreed gebruikt kunnen worden. Deze instrumenten ontwikkelen wij graag in samenwerking met onze leden. Daarom horen wij graag wat u denkt!

Het project wordt aangestuurd door een taskforce, genaamd Samenhangend Inzetbaarheidsbeleid. De taskforce is opgericht door cao-partijen en bestaat uit Guy van Doremalen (voorzitter DAS), Inge de Vries (De Unie), Sandra Hendriks (CNV Vakmensen), Marion Zieck (ONVZ) en Jessica Boonekamp (Verbond van Verzekeraars). Vanuit bureau Implicit leidt Margot Ruijters het project.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jessica Boonekamp. Houd ook verzekerjeinzet.nl en verzekeraars.nl in de gaten voor updates over het project!