Handleiding inwerkgesprek

Het inwerkgesprek heeft tot doel de nieuwe medewerker te introduceren en bekend te maken met de gang van zaken. Het is belangrijk dat vooraf zaken geregeld zijn en dat toekomstige collega’s weten dat de nieuwe medewerker komt.

Meer informatie is te vinden onder:

  • Bepaal wie in de inwerkperiode de vraagbaak voor de nieuwe medewerker wordt: de ‘vraagbaak’ doet het inwerkgesprek;
  • Belangrijk is dat de nieuwe medewerker weet dat hij altijd met zijn vragen bij iemand terecht kan. Dit kan bijvoorbeeld een praktijkopleider zijn, een directe chef of een ervaren medewerker die goed kan overdragen. Het meest ideale is een ervaren collega die hetzelfde werk doet en vaak in debuurt van de nieuwe medewerker is.
  • Bepaal waar het inwerkgesprek plaats zal vinden
  • Laat de nieuwe werknemer weten waar hij zich op de eerste werkdag moet melden
  • Laat collega’s weten wanneer de nieuwe werknemer komt en bij wie deze wordt geïntroduceerd
  • Bereid via de Checklist inwerkprogramma het gesprek voor
  • Veel bedrijven zorgen voor een attentie (een bos bloemen) op de eerste werkdag
1. Kennismaking & Afstemming
Maak een praatje om de kandidaat op zijn gemak te stellen. Haak aan bij ontmoeting die de nieuwe werknemer op het bedrijf al heeft gehad. Wat weet de nieuwe medewerker al? Wat verwacht hij van zijn eerste werkdag? Leg uit hoe de opbouw van dit inwerkgesprek er uit ziet.

2. Introductie van de bedrijfspraktijk en bijbehorende rondleiding

Laat weten wat de gewoonten in het bedrijf zijn. Loop met de nieuwe medewerker de checklist van het inwerkprogramma door. Verstrek de nieuwe medewerker materieel dat hij voor zijn werkzaamheden nodig heeft. Geef aan waar de nieuwe medewerker start met zijn werkzaamheden en wat van hem wordt verwacht de komende dagen. Loop met de nieuwe medewerker naar de plekken in het bedrijfsgebouw die meteen voor hem van belang zijn. Kies daarbij de route zo dat de nieuwe medewerker kan worden voorgesteld aan de collega’s die voor hem de eerste tijd belangrijk zijn.

3. Kennismaken met collega’s
Introduceer tijdens de rondleiding de nieuwe collega’s. Soms kan het af met een korte uitwisseling op naam en functie, soms is het belangrijk dat de nieuwe werknemer een collega wat beter kan leren kennen. Doe dat ter plekke of zorg dat de nieuwe medewerker en deze collega elkaar later op de dag kunnen spreken.

4. Afspraken over introductie op de korte termijn
Rond het inwerkgesprek af op de locatie waar jullie zijn begonnen. Check met de nieuwe medewerker of deze de meest belangrijke zaken heeft opgepikt.

5. Afronding
Geeft gelegenheid aan de nieuwe medewerker om nog openstaande vragen te stellen en beantwoord deze. Spreek af wie voor de komende weken eerste aanspreekpersoon is voor de nieuwe medewerker en breng de medewerker naar zijn nieuwe werkplek.

U kunt ook direct naar de Tips en trucs inwerken van de inwerkperiode gaan. Deze kunnen een leidraad vormen om ervoor te zorgen dat de medewerker zich op zijn gemak voelt en duidelijkheid krijgt over de eerst werkperiode. Ook kunt u gebruik maken van een Checklist inwerkprogramma.